У Франції відмітили, що бачать позитивні зрушення щодо врегулювання конфлікту на Донбасі

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. У Франції відмітили, що бачать позитивні зрушення щодо врегулювання конфлікту на Донбасі
20:33, 16.07.19
Сьогодні

Представник Франції при ООН висловив свою думку щодо відновлення контактів між Москвою та Києвом.

Франція бачить позитивні зміни, стосовно ситуації на Донбасі, і закликає скористатися ними для усунення конфлікту. Про це повідомляє Сьогодні.

- На підставі недавніх позитивних подій зараз необхідно створити динаміку, спрямовану на зміцнення довіри і необхідну для врегулювання конфлікту, - сказав на засіданні Радбезу ООН 16 липня постійний представник Франції при ООН Ніколя де Рів'єр.

Французький представник підтримав відновлення контактів між Москвою і Києвом і телефонну розмову президентів Росії і України.

Де Рів'єр наголосив, щоб "всі зберігали пильність", оскільки домовленності поки що занадто крихкі. Однак він зазначив, що це дає можливість для перезапуску процесу.

Слід зазначити, що Ніколя де Рів'єр засудив Росію у рішенні щодо спрощеної видачі паспортів для жителів Донбасу. За його словами, цей вчинок не відповідає мінським угодам.

- Я хочу ще раз повторити, що Франція засуджує рішення спростити видачу паспортів РФ українським громадянам, які проживають на певних територіях – в районі Донецька і Луганська, – заявив де Рів'єр.

Про Донбас. Новини читайте в розділі #Окупація на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости