​«Нових не можна досвідчених» - експерти спрогнозували майбутню коаліцію

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. ​«Нових не можна досвідчених» - експерти спрогнозували майбутню коаліцію
21:00, 16.07.19
Соцпортал

Наплив великої кількості нових облич в українську політику - річ гарна, але неоднозначна.

Володимиру Зеленському вкрай важливо мати ефективного прем'єра, який розумівся би на економічній кон’юнктурі, тарифах, бюджетній політиці та мав би безпосередній досвід у виконавчій владі, говорить Олег Постернак.

Він додає, що Тимошенко стає безконкурентним кандидатом на пост прем’єра:

- В країні розвалена система соціальної політики. Починаючи від обмежень студентських стипендій і завершуючи мізерними пенсіями, що поповнюються смішними індексаціями. Тимошенко як лідер "Батьківщини" запропонувала підвищити мінімальну пенсію до 3049 грн. Гостро продовжує ставити питання скасування тарифів уряду Гройсмана. Очікування справді "соціального прем'єра" робить Тимошенко фактично безконкурентним кандидатом на посаду глави коаліційного Кабміну. Але вірогідність обрання Тимошенко напряму залежить від командного результату "Батьківщини" на цих выборах. Виборець повинен визначитись із стратегічними пріоритетами та збалансувати молодих політиків досвідченими управлінцями - говорить Олег Постернак.

Лише мантр про необхідність нових обличь, як панацеї від усіх бід, недостатньо, потрібні нові підходи, говорить політолог Олександр Мусієнко. Сильні політичні фігури здатні правильно оцінити виклики, які стоять перед країною і сформувати чітку позицію як цим викликам протистояти і сформувати ефективну політику розвитку для держави.

- "Новий курс" запропонований Юлією Тимошенко – це не просто декларації, а конкретний план дій, сформований за участі провідних українських фахівців та з урахуванням міжнародного передового досвіду. Саме ця програма - це ефективний поштовх для "квантового стрибка України" і веде до покращення в багатьох сферах життя фактично кожного українця не в абстрактному "колись", а вже зараз і в найближчому майбутньому - зазначає Мусієнко.

Саме тому завзятість, цілеспрямованість, бажання змін команди "Слуги народу" найкраще поєднати із мудрістю, досвідом, ефективністю партії "Батьківщина" із прем'єром Юлією Тимошенко.

Варто пам'ятати, що змін на краще мало бажати - їх ще необхідно втілювати так, щоби їх на собі відчули кожен українець і ціла держава. Потрібні не лише нові обличчя, а й нові, швидкі дії.

Віктор Гаров, журналіст

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости