Україна – третя у світі за заборгованістю перед МВФ, – заслужений економіст

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Україна – третя у світі за заборгованістю перед МВФ, – заслужений економіст
10:40, 13.07.19
ZIK

Олексій Плотніков: за урядів Єханурова та Кінаха в МВФ був офіс у Києві, вони прогнозували розвиток, але грошей не давали. Це був щасливий епізод у житті України.

За словами заслуженого економіста України Олексія Плотнікова, Україна – третя у світі за заборгованістю перед МВФ після Греції та Аргентини, ми вже не можемо припинити співпрацю з фондом. Це можна зробити, лише все повернувши. Про це експерт заявив, на телеканалі ZIK у прямому ефірі 12 липня, 2019 року.

"У них був офіс у Києві, вони сиділи, робили таблички, прогнозували розвиток, але грошей не давали. І ми нічого їм були не винні. З цієї точки зору це був, певною мірою, щасливий епізод в житті України", – зазначив експерт.

За його ж словами, розрахуватися з тими боргами, які вже накопичилися перед МВФ і не позичити нового - досить складно.

"Тобто якби економіка України запрацювала на зростання у 7-8%, можливо, це дозволило б віддавати запозичення за рахунок зростання ВВП. Зараз можна віддавати гроші, виключно позичаючи в інших джерелах чи перепозичаючи у МВФ", – вважає Плотніков.

Тому, на його думку, хоч щоб якось вирішити цю ситуацію, треба, щоб нова влада прагнула мінімізувати борги і не накопичувала їх. Щоб вона прагнула поступово віддавати, не беручи нових грошей. За його словами, це можливо залучаючи комерційні ринки та активізуючи національну економіку.

"Але якщо ми відмовимося працювати з МВФ - це означає дефолт, а державі він абсолютно не потрібен. З точки зору інтересів держави, дефолт - це зміни в зовнішньоекономічній діяльності, це блокування рахунків українців та українських підприємств, знецінення гривні. Це дуже багато негативу, який не потрібен ні владі, ні опозиції, ні тим більше громадянам України", – заявив Плотніков.

Всі новини економіки України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.Читайте також:

.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости