МОН обрало освітнім омбудсменом учителя медіаграмотності Сергія Горбачова

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. МОН обрало освітнім омбудсменом учителя медіаграмотності Сергія Горбачова
15:40, 13.07.19
МОН

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич визначилася з кандидатурою на посаду освітнього омбудсмена – ним стане журналіст, редактор, учитель медіаграмотності та зарубіжної літератури й директор СШ № 148 ім. Івана Багряного м. Києва Сергій Горбачов.

Про це вона розповіла 12 липня під час спілкування з пресою, повідомляє пресслужба міністерства.

За словами голови відомства, визначальним фактором на користь Горбачова стало знання системи освіти на різних, зокрема управлінських, щаблях, а також «розуміння цінностей та суті розпочатих освітніх реформ».

"Це надзвичайно важливо, й саме з огляду на це освітнім омбудсменом вже найближчим часом стане Сергій Горбачов. По-перше, він добре знає систему освіту зсередини, а також глибоко розуміє суть реформи Нова українська школа. Сергій Іванович єдиний з кандидатів має сформоване розуміння того, що таке педагогіка партнерства. І нам дуже важливо, щоб ця посада, і він має це зробити, щоб вона не перетворювалась на ще один каральний орган, який шукатиме винних, а ця посада має стати осередком довіри та цивілізованого вирішення конфліктів", - пояснила Лілія Гриневич.

Вона зазначила, що закон дозволяє міністру призначити на посаду освітнього омбудсмена будь-яку людину, яка відповідає необхідним критеріям. Проте було вирішено провести публічний відбір на конкурсних засадах. Спеціальна комісія при МОН рекомендувала трьох кандидатів на посаду: окрім Сергія Горбачова, це були Ірина Яковець – професійний юрист з досвідом роботи зі складними підлітками в межах системи пробації, а також Олеся Ващук - вона має досвід правозахисної діяльності.

Всі новини освіти, вступу та ЗНО читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости