На Луганщині виявили схему фінансування колаборантів

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. На Луганщині виявили схему фінансування колаборантів
11:20, 11.07.19
Магнолія-ТБ

СБУ знешкодила фінансову установу, яка забезпечує незаконний рух коштів на окуповану територію. Сума перерахунку перевищила 10 мільйонів гривень.

На Луганщині співробітники СБУ залучені до операції Об’єднаних сил спільно з Держслужбою фінансового моніторингу викрили та блокували масштабний механізм фінансування терористичної організації «ЛНР»., пише Магнолія-ТБ

Оперативники спецслужби встановили, що на тимчасово окупованій частині області діє фінансова установа, яка забезпечує незаконне забезпечувала незаконний рух коштів на підконтрольну українській владі територію та у зворотному напрямку. У Луганську фінансовий центр мав десять відділень та розгалужену мережу платіжних терміналів. Зловмисники здійснювали операції через інтернет-банкінг та перевозили готівку кур’єрами через лінію розмежування.

Співробітники СБ України задокументували, що у трьох банківських установах на підконтрольній українській владі території організатори оборудки відкрили кілька десятків рахунків на підставних осіб, доступ до яких мали через інтернет-сервіси.

За даними Державної служби фінансового моніторингу, загальний обсяг коштів нелегальної фінансової установи, переведений лише через національну платіжну систему, перевищив шістдесят мільйонів гривень. З отриманих за надання «послуг» грошей ділки щоквартально сплачували податки до так званого «бюджету ЛНР».

У межах відкритого кримінального провадження співробітники СБУ спільно з Держслужбою фінансового моніторингу блокували функціонування тридцяти рахунків, відкритих представниками фінцентру у трьох українських банках.

Під час обшуків, проведених у Сєвєродонецьку та у Станиці Луганській, у спільників «фінансистів» правоохоронці вилучили банківські картки, через які у банкоматах знімалася готівка для передачі клієнтам або кур’єрам, а також комп’ютерна техніка з інформацією про звітність роботи нелегальної структури.

Керівникам фінансового центру повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до незаконної діяльності.

Про Донбас. Новини читайте в розділі #Окупація на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости