Хто найбагатший в держсекторі. Рейтинг

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Хто найбагатший в держсекторі. Рейтинг
11:00, 07.07.19
Тексти.org.ua

Найбільш високооплачуваними чиновниками виявилися детективи НАБУ. Їхня середня зарплата, за даними журналістів, перевищує 64 тисячі гривень на місяць.

Середня зарплата в держсекторі становить 13 тисяч 350 грн, при цьому найменша середня зарплата у соцпрацівників, а найвища - у суддів, менеджерів Нацбанку і Пенсійного фонду та детективів НАБУ. Про це у п'ятницю, 5 липня, повідомляє видання Тексти.org.ua.

Так, найменша середня зарплата у соціальних працівників: 5067 грн на місяць. Найвища - у суддів (37,9 - 41,8 тис. грн), менеджерів і керівників із Нацбанку та Пенсійного фонду (43,6 тис. грн), детективів НАБУ (64,1 тис. грн).

Відзначається, що журналісти проаналізували понад мільйон щорічних декларацій працівників держустанов за 2018 рік, оприлюднених на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

"Загалом дані декларацій за 2018 рік свідчать про те, що середня зарплата в багатьох професіях у держсекторі не нижча, ніж середня зарплата по країні, яка минулого року становила понад вісім тисяч гривень. Середня зарплата у проаналізованих нами деклараціях вища - 13 тисяч 350 гривень", - йдеться в публікації.

Пояснюється, що така різниця пов'язана з тим, що велика частина декларантів - це люди на керівних посадах (начальники, керівники, головні бухгалтери, директори тощо).

Всі новини економіки України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости