​Чергові зміни у освітньому процесі: що чекає молодших школярів

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. ​Чергові зміни у освітньому процесі: що чекає молодших школярів
15:04, 03.07.19
Адвокат Права

Набрав чинності наказ Міністерства освіти і науки України «Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 14 липня 2015 року № 762» від 8 травня 2019 року № 621.

У новій редакції викладено Порядок переведення учнів (вихованців) закладу загальної середньої освіти до наступного класу, яким деталізовано порядок переходу учнів 1-4, 9 класів до наступного класу тощо.

Зокрема учні 9 класу, які завершили здобуття базової середньої освіти, тепер можуть бути переведені до 10 класу без поглибленого вивчення окремих предметів, або з продовженням детальнішого вивчення певної дисципліни.

Нововведенням стало те, що учні 2 класу, як і учні 1 класу раніше, будуть переводитися до наступного без здійснення оцінки їхніх здібностей, здобутих за навчальний рік.

Учні 1-2 класів можуть бути залишені для повторного здобуття загальної середньої освіти у тому самому класі на підставі письмового звернення одного з їх батьків, але не більше 1 разу.

Згідно з іншими новими положеннями Порядку, діти, прийняті на навчання до 2018 року, після закінчення навчання за рік і надалі отримуватимуть табелі. Але учні, які пішли до школи у 2018 року й пізніше – отримуватимуть свідоцтво досягнень, яке надаватиметься одному з батьків не пізніше 1 липня.

Також уточнено, що учні 3–8 класів, які за результатами річного оцінювання здобули 1, 2, 3 бали у вивченні одного з предметів, а учні з навчання мовами корінних народів чи національних меншин – такі самі бали з мови навчання, можуть бути:

  • переведені до наступного класу для продовження здобуття освіти за індивідуальним навчальним планом з предметів, за якими було виявлено початковий рівень;
  • залишені для повторного навчання.

Всі новини освіти, вступу та ЗНО читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости