Країні бракує фахівців. Кількість вакансій, що фінансуються з державного бюджету – зростає

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Країні бракує фахівців. Кількість вакансій, що фінансуються з державного бюджету – зростає
10:41, 29.06.19
НБУ

В Україні бракує бюджетників: освітян, управлінців, водіїв. Лише за останній період потреба у них зросла більш ніж на 10%.

Зростає кількість вакансій у видах діяльності, що переважно фінансуються з бюджету. Темпи зростання цього показника у травні – 11,6% рік до року. Такі дані у своєму Макроекономічному та монетарному огляді наводить Національний банк України з посиланням на Держслужбу зайнятості.

"Високими темпами зростала кількість вакансій у видах діяльності, що переважно фінансуються з бюджету (державному управлінні, освіті), у сфері постачання електроенергії та транспорті. Також відновилося зростання вакансій у сільському господарстві. Натомість у будівництві та в окремих видах промисловості кількість вакансій скоротилась, а в торгівлі їхнє зростання уповільнилося, що може свідчити про поліпшення заповнюваності вільних вакансій у цих видах діяльності",- зазначили в НБУ.

У той же час, експерти Нацбанку констатують, заробляти українці стали менше.

"Зростання заробітних плат помітно вповільнилося: номінальної – до 17,4% р/р, реальної – до 7,0% р/р. Так, сповільнилося зростання зарплат у добувній промисловості, сільському господарстві, а також у низці секторів послуг, зокрема інформації та телекомунікаціях. Натомість у будівництві та транспорті заробітні плати зростали стабільно високими темпами, відображаючи високі показники діяльності", - йдеться у довідці Нацбанку.

Подписывайтесь на наш Youtube-канал, чтобы не пропустить видео на остросоциальную тематику.

Все новости о социальном обеспечении в Украине читайте в разделе #Соціалка на Соцпортале.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости