Античний вантаж: з дна моря підняли амфори

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Античний вантаж: з дна моря підняли амфори
14:33, 29.06.19
Department of Antiquities, Cyprus

Біля південного узбережжя Кіпру знайдено затонуле давньоримське судно. На ньому перевозили амфори.

Біля південного узбережжя Кіпру знайдено затонуле давньоримське судно, що перевозило амфори, швидше за все із Сирії та Сицилії. Про це йдеться в прес-релізі Департаменту старожитностей Кіпру.

Дайвери-волонтери з Археологічного дослідного центру Кіпрського університету виявили біля південно-східного узбережжя острова, біля селища Протарас, залишки римської корабельної аварії. Судно везло вантаж амфор, по всій видимості, із Сирії та Кілікії (Сицилії). Як повідомляється в прес-релізі, це перше не потривожене давньоримське судно, останки якого виявлені біля берегів Кіпру.

За часів Римської імперії Кіпр був одним із найбільших постачальників оливкового масла. Археологи знаходили на острові багато пресів для виробництва масла — не тільки у сільській місцевості, де вони могли використовуватися для особистого господарства, а й у великих містах на узбережжі. У єгипетській Олександрії виявляли зроблені на Кіпрі амфори для транспортування олії. Можливо, кіпрську оливкову олію везли до Сирії і навіть на Сицилію.

Всі цікаві новини України та світу читайте в розділі # Х-Files на Соцпорталі. Також вам буде цікаво:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости