СБУ: проросійського агітатора викрито на Донеччині

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. СБУ: проросійського агітатора викрито на Донеччині
08:53, 26.06.19
Магнолія-ТБ

СБУ викрили у вільній від окупації Донецькій області проросійського інтернет-агітатора. В соцмережах він пропагував проти України.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Маріуполя розміщував на персональних сторінках заборонених російських соціальних мереж матеріали із закликами до зміни меж території та державного кордону України, інспірування протестних настроїв, популяризував терористичні організації «Д/ЛНР». Про це написав сайт Магнолія-ТБ

Агітатор нав’язував користувачам соцмереж прокремлівський погляд на події в Україні, маніпулював суспільною думкою, насамперед напередодні виборів до Верховної Ради для просування вигідних для РФ кандидатів.

Правоохоронці задокументували, що матеріали, які розповсюджував поборник «руського мира», були спрямовані на радикалізацію суспільних настроїв, зокрема через поширення дезінформації про переговорний процес з врегулювання ситуації на Донбасі, провокування націоналістично налаштованих осіб до протестних дій. За місцем мешкання агітатора співробітники СБ України виявили та вилучили комп’ютерну техніку, мобільні термінали та сім-картки, що підтверджують його протиправну діяльність.

У межах відкритого кримінального провадження зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи із викриття і припинення незаконних дій проводились під процесуальним керівництвом Прокуратури Донецької області.

АТО в Україні. Новини читайте в розділі # Окупація на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости