Зеленський зустрівся з Пінчуком, Ахметовим і Коломойським

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Зеленський зустрівся з Пінчуком, Ахметовим і Коломойським
07:40, 21.06.19
http://argumentua.com/

Три олігарха вже зустрічались з Президентом України Володимиром Зеленським. Вони обговорили інвестдіяльність на Донбасі під час реінтеграції окупованих територій.

Президент Володимир Зеленський уже зустрічався з трьома українськими олігархами Ринатом Ахметовим, Ігорем Коломойським та Віктором Пінчуком та досяг певних домовленостей. Об этом сообщается на сате "Аргументы".

Про це президент сказав 20 червня під час діалогу влади і бізнесу.

За його словами, Донбас потребує інвестицій у більше ніж 300 млрд гривень. Президент заявив, що держава уже починає вкладати кошти у підконтрольну українській владі територію на сході.

"Це буде великий проект інтеграції", - запевнив Зеленський. Він додав, що це наочно покаже переваги життя у вільній Україні тим, хто вимушений жити в ОРДЛО.

Президент закликав долучитися до цього проекту представників бізнесу і стати благодійниками чи інвесторами.

Він додав, що зустрічався з Ринатом Ахметовим, Ігорем Коломойським та Віктором Пінчуком. "З іншими я ще не зустрівся, збираюсь, вони десь ховаються", - сказав Зеленський.

"Вони беруть на себе відповідальність на вирішення конкретних питань. Наприклад, пан Пінчук вже зараз забезпечить квартирами родини всіх 24-х військовополонених моряків і далі буде опікуватися проблемами і соціальною допомогою всіх військовослужбовців. Це наша з ним домовленість", - заявив глава держави.

Президент додав, що він домовився з Ахметовим про відмову від формули "Роттердам+".

"З паном Ахметовим ми не лише дійшли згоди щодо відміни від формули "Роттердам+", але і домовилися, що він буде вкладати гроші у медицину та інвестувати в дороги, інфраструктуру Донбасу", - повідомив він.

"Коломойський буде вкладати дуже великі гроші в інфраструктуру Донбасу, але він ще про це не знає", - сказав Зеленський.

Разом з тим, Зеленський заявив, що головне правило для бізнесу - ніяких монополій і запевнив, що нікому не буде ніяких преференцій.

Нагадаємо: 5 червня Зеленський заявив, що збере представників великого бізнесу і запропонує їм інвестувати в Донбас.

То того він підтверджував, що зустрічався з Віктором Пінчуком, щоб обговорити призначення екс-президента Леоніда Кучми представником України в ТКГ.

19 червня Зеленський заявив, що зустрічався з Ахметовим, але говорив із ним не про політику, а про інвестиції.

Зеленський довго був бізнес-партнером Коломойського, але неодноразово заявляв, що є незалежним від нього. Про Фірташа поки що неможливо щось сказати, бо за ним вже полює Феміда США, де його хочуть бачити на лаві підсудних, як корупціонера.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости