​Прес-служба ККА: Азербайджанська діаспора стурбована діями Едуарда Багірова

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. ​Прес-служба ККА: Азербайджанська діаспора стурбована діями Едуарда Багірова
12:32, 21.06.19
​Прес-служба ККА

Конгрес київських азербайджанців як одна з найбільших громад в Україні, стурбована діями Едуарда Багірова, який позиціонує в ролі правозахисника і бізнесмена, йдеться в заяві, поширеній прес-службою організації.

- До нас масово звертаються громадяни України, в тому числі й члени організації, які постраждали від дій Е.Багірова, який, як з'ясовується, обіцяв їм юридичну допомогу за винагороду, але зрештою не виконував взятих на себе зобов'язань. Крім того, є низка звернень громадян України, у яких Багіров брав в кредит гроші, поширюючи неправдиву інформацію про свої нібито близькі відносини з керівництвом нашої організації, - цитує прес-служба Конгресу київських азербайджанців слова юриста організації Юлії Коростовський.

Юрист звернула увагу, що ні Конгрес, ні керівництво організації не мають жодного відношення до діяльності Е.Багірова, а викладені у зверненнях постраждалих факти будуть ретельно перевірені.

Зокрема, Конгрес направив офіційні запити до Міністерства юстиції України та інших державних органів з метою з'ясувати, чи має право Багіров надавати громадянам юридичну допомогу, проводити адвокатську діяльність.

- Наскільки нам відомо, Багіров обіцяв сприяння сім'ям засуджених, самим громадянам, які перебувають в пенітенціарних закладах, в поліпшенні умов утримання. Своє сприяння він оцінював у солідну суму грошей. Сім'ї засуджених збирали необхідні кошти, але допомоги від Е.Багірова не отримали, - зазначає Ю. Коростовська.

Крім того, Конгрес шокований тим, що Багіров посилаючись на нібито наявну дружбу з керівництвом організації, звертався до її членів з проханнями про кредитування.

- Нам відомо, що Е.Багірову були позичені великі суми на проекти по забезпеченню пенітенціарних установ продуктами харчування, причому під чесне слово і нібито поруку нашої організації. Тепер же члени діаспори просять сприяти в поверненні цих коштів, - підкреслила Ю.Коростовська. Вона уточнила, що йдеться про суми від кількох тисяч до сотень тисяч гривень.

У зв'язку з цим Конгрес київських азербайджанців офіційно заявляє, що не має ніякого відношення до діяльності Е.Багірова і будь-які посилання на співпрацю або «дружбу» з керівництвом Конгресу є неправомірними, такими, що завдають репутаційної шкоди організації.

Організація змушена оприлюднити ці дані, щоб зупинити такого роду діяльність Е.Багірова і запобігти подальшому виманюванню коштів у довірливих громадян.

- Зачеплена репутація Конгресу київських азербайджанців, а заяви від постраждалих продовжують надходити. Не виключено, що постраждалих може бути набагато більше, ми поки навіть не уявляємо масштаби цієї проблеми. Організація має намір звернутися до правоохоронних органів з метою захисту своїх прав і прав учасників Конгресу, - резюмувала юрист.

Довідка: Громадська організація «Конгрес київських азербайджанців» створена в 1999 році. Конгрес надає соціальну і правову підтримку співвітчизникам, не тільки в Києві, а й по всій Україні. У квітні 2019 Конгрес спільно з Об'єднаною діаспорою азербайджанців України і Об'єднаним конгресом азербайджанців України створили найбільшу діаспорську організацію - Раду азербайджанців України. Азербайджанська діаспора є однією з найбільших: в Україні проживає близько 500 тисяч азербайджанців.

Все политические новости Украины читайте в разделе #Банкова на Соцпортале.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости