​Парламент опирається змінам, які вже не спинити

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. ​Парламент опирається змінам, які вже не спинити
11:38, 20.06.19
Соцпортал

Заскорузла система опирається змінам. Старорежимні парламентарі оскаржують у Конституційному Суді розпуск Верховної Ради.

Вони хочуть подовше зберегти недоторканність, чинити несправедливість та змушують людей їхати з України у пошуках кращої долі. Та люди все бачать.

Чим більше пручаються поплічники старої влади – тим більше люди переконуються у необхідності змін. Це працює проти уламків коаліції та на користь новим силам. Партіям, які несуть зміни життя людей.

Вже навіть вибудовується можливий варіант нової коаліції. На думку експертів, її сформують партії «Слуга народу» та «Батьківщина».

Голова аналітичного центру ІНПОЛІТ Сергій Биков говорить, що досвідчена команда «Батьківщини» вгамує кадровий голод «Слуги народу»:

- Партія Тимошенко робить ставку на фаховість та пропонує план дій Уряду, щоб люди протягом 100 днів відчули реальні зміни - заявив політконсультант. На думку Бикова, Тимошенко є готовим Прем’єр-міністром, яка має досвід і знання. Їй не потрібно буде вчитися бути прем’єром.

Під час партійного з’їзду лідерка Батьківщини вказала чіткі показники змін, які планує досягти за 100 днів свого прем’єрства. Юлія Тимошенко планує зменшити податкове навантаження і підвищити зарплати, знизити вартість кредитів. Мовляв, коли бізнесу буде дешевше працювати «в білу», тоді бізнес зможе платити вищі зарплати людям. Також лідерка Батьківщини акцентувала увагу, що впровадить страхову медицину та відновить підтримку по народженню дітей.

Політолог Володимир Фесенко погоджується, що Тимошенко буде претендувати на посаду Прем’єра. Він вважає, що парламентські вибори фактично стануть продовженням президентських, їх символічним «третім туром»:

- Вже очевидно, що цілий ряд партійних лідерів будуть вести виборчу кампанію під гаслом боротьби за посаду Прем’єр-міністра. Своїх претензій на цю посаду не приховує Юлія Тимошенко. Вона позиціонує себе як досвідчений і сильний кандидат на пост глави уряду, який може надати необхідну підтримку поки ще недосвідченому молодому Президентові - пише Володимир Фесенко у своєму блозі.

Вже зараз можна побачити перші «камінчики» у фундамент майбутньої коаліції. Так Володимир Зеленський призначив батьківщинівця Владислава Бухарєва Головою Служби зовнішньої розвідки. Чим більше стара влада пручається змінам – тим невідворотнішими вони стають.

Віктор Стрикун, політичний оглядач

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости