NASA показала найсвіжіший кратер на Марсі

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. NASA показала найсвіжіший кратер на Марсі
14:34, 18.06.19
Дзеркало тижня

Найсвіжіший кратер на Марсі сфотографував Mars Reconnaissance Orbiter (MRO). Вчені стверджують, що він був утворений від удару метеориту в 2016 році.

Знімок кратера був отриманий у квітні цього року. Дослідники відзначають, що він утворився між вереснем 2016 і лютим 2019 року. Більш точно визначити час появи освіти вчені не можуть, оскільки MRO не може вивчати всю поверхню Червоної планети з мінімальними інтервалами, сповістив сайт "Дзеркало тижня"

За словами Вероніки Брей з команди HiRISE, діаметр метеорита, що впав на Марс, не перевищував 1,5 метрів, він би навряд чи пережив входження в атмосферу Землі. Разом з тим, він виявився досить твердим навіть для Марса, оскільки ніяких ознак того, що він розпався на частини, дослідники не помітили.

Вчені також наголошують, що на зображенні можна чітко побачити наслідки зіткнення: темний пил піднявся в повітря, а потім осів на поверхню. Метеорит також міг оголити базальтову породу під поверхнею Марса. Блакитна зона може вказувати на те, що він зачепив поклади льоду, але стверджувати цього дослідники не можуть.

Про останні досягнення в світі науки і техніки читайте в розділі #Х-Files на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости