Стало відомо, скільки коштуватиме висадка на Місяць

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Стало відомо, скільки коштуватиме висадка на Місяць
19:28, 14.06.19
NewFormat

За підрахунками NASA, висадка астронавтів на місяць, яка запланована на 2024 рік, обійдеться, як мінімум у 20 мільярдів доларів.

Про це повідомляє NewFormat з посиланням на СNN, передає Соцпортал.

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США почало рекламувати свій сміливий план доправити американських астронавтів на Місяць до 2024 року. Космічне агентство потребуватиме від 20 до 30 мільярдів доларів протягом наступних п’яти років для свого місячного проекту. Про це заявив адміністратор NASA Джим Брідженстін. Це означатиме, що в середньому до бюджету агентства буде додано ще від 4 до 6 мільярдів доларів на рік.

- Це перший випадок, коли NASA поділилася загальною оцінкою вартості своєї програми щодо Місяця, яка називається «Артеміда» і може вперше за півстоліття відправити людей на місячну поверхню. NASA хоче, щоб місія включала двох астронавтів: чоловіка і першої в світі жінки, - зауважив Брідженстін.

Загальна мета програми «Артеміда» полягає у встановленні «стійкої» присутності на Місяці, що відкриє шлях для повернення космонавтів на поверхню знову і знову.

Брідженстін також визнав, що космічний політ може бути небезпечним і непередбачуваним, тому практично неможливо вирішити питання про точну ціну.

Про високі технології і підкорення космосу читайте в розділі #Х-Files на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости