Об’єднання Тимошенко та Зеленського – це спусковий гачок змін

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Об’єднання Тимошенко та Зеленського – це спусковий гачок змін
14:54, 12.06.19
Соцпортал

Президент Володимир Зеленський вирішив звільнити міністрів оборони, закордонних справ та Голову СБУ.

Проте, норовливий парламент вчергове «плюнув в обличчя» президенту і не звільнив посадовців.

У Володимира Зеленського надто мала підтримка у парламенті. Судячи з останніх голосувань, президент має в союзниках лише «Батьківщину» Юлії Тимошенко. Тільки її політсила голосує за ініціативи Володимира Зеленського. Інші ж тримають дулю у кишені.

Показово, що конвульсії Верховної Ради тільки допомагають Зеленському нарощувати рейтинг. Люди бачать, як колишня влада та бюрократи вставляють палки в колеса президенту. Президенту, якого підтримують 73% громадян. Якщо так буде продовжуватись – партія Зеленського отримає рекордну підтримку.

Навіть сформувавши самостійну більшість, Володимиру Зеленському доведеться шукати досвідчених партнерів. До потенційних союзників Володимир Зеленський вже придивляється.

На думку політологів, партії «Слуга народу» найбільш природньо буде формувати більшість з «Батьківщиною». Тим паче, що її підтримка буде зростати на тлі падіння БПП.

- Думаю, що рейтинг «Блоку Петра Порошенка» буде знижуватись за рахунок того, що частина голосів буде «перетікати» до Вакарчука. І вважаю, що на західноукраїнському і центральноукраїнському електоральному полі буде просуватись партія «Батьківщина, - про це на прес-конференції заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Він вважає, що «Батьківщина» стане основним партнером «Слуги народу», а сама Тимошенко буде претендувати на пост Прем’єр-міністра.

З Вадимом Карасьовим погоджуються й інші провідні експерти. Зокрема, директор центру «Український барометр», Віктор Небоженко вважає, що за допомогою Тимошенко на посту Прем’єра, Зеленський виконає власні обіцянки щодо тарифів, переговорів з МВФ та управління державою.

- Це буде успішний альянс молодого президента Зеленського і досвідченого управлінця Тимошенко, якій не потрібно пояснювати, що робити і давати час на навчання, — вважає Віктор Небоженко.

Якщо Тимошенко та Зеленський об’єднаються – це запустить рішучі зміни на користь людей, які ніхто не зможе зупинити.

Віктор Кривчак, журналіст

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости