Проти «капітуляції та реваншу»: біля АП Президента України пройшла акція

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. Проти «капітуляції та реваншу»: біля АП Президента України пройшла акція
08:01, 11.06.19
радіосвобода

Протестувальники біля АП Зеленського виступали проти «капітуляції та реваншу проросійських сил в Україні». Вони спалили білий прапор, та вимагали відставки Кучми, яки діє в інтересах антиукраїнських сил.

Пікетувальники вимагали відставки голови Тристоронньої контактної групи від України на переговорах у Мінську Леоніда Кучми та президента України Володимира Зеленського, сообщил сайт Радіосвобода

Подібні акції протесту відбулися в інших містах України.

5 червня вперше за півтора місяця відбулося засідання Тристороннього контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. Леонід Кучма виступив із пропозицією зняти економічну блокаду з окупованих Росією районів Донбасу. Також він запропонував прописати в домовленостях щодо тиші на Донбасі заборону на вогонь у відповідь та заборону на обстріл громадських об’єктів – шкіл, дитячих садків.

Наступного дня Кучма зауважив, що українські військові мають відкривати вогонь у відповідь, але якщо бойові дії відбуваються поза територією населених пунктів.

7 червня у зв’язку із обстрілами на Донбасі Адміністрація президента повідомила, що Зеленський заявив «про втрату Росією контролю над найманцями». Він висловив сподівання, що російська сторона відновить контроль над цими підрозділами. Це є прямим виправданням агресора, який, таким чином, виводиться з процесу та становитьсятретьою стороною.

АТО в Україні. Новини читайте в розділі # Окупація на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости