Суд арештував обох поліцейських, підозрюваних у вбивстві дитини

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Суд арештував обох поліцейських, підозрюваних у вбивстві дитини
13:37, 04.06.19

На два місця без права на внесення застави арештовано двох поліцейських, підозрюваних у вбивстві 5-річного хлопчика у Переяславі-Хмельницькому.

Відповідне рішення щодо Володимира Петровця та Івана Приходька виніс Голосіївський районний суд Києва, передає Радіо Свобода.

Раніше повідомлялося, що поліцейських підозрюють за статтями про хуліганство і завдання тяжких тілесних ушкоджень, а обвинувачення вимагало у якості запобіжного заходу цілодобовий домашній арешт. Однак після смерті хлопчика у лікарні та суспільного резонансу генпрокурор Юрій Луценко повідомив про перекваліфікацію справи на "умисне вбивство". Він також повідомив, що підписав листа на ім’я міністра МВС Арсена Авакова з вимогою "зняти відповідального за п’яне дикунство керівника райвідділу поліції". Аваков наразі ситуацію із причетністю поліцейських до загибелі дитини не коментував.

3 червня ввечері під МВС пройшла акція з вимогою чесного розслідування та відставкою міністра. Біля будівлі залишили іграшки, квіти на написали біля входу "Вбивці". Однак вже зранку надпис замалювали, а іграшки прибрали. На цьому фоні у мережі згадують справу Ігоря Індила та відсутність люстрації, вбивство Катерини Гандзюк та інші. Крім цього, останні роки означились сплеском вуличного насилля, де одними з основних учасників стали Національний корпус/Національні дружини, афільовані з полком "Азов", який за часів Авакова увійшов до складу МВС та отримав значні ресурси. Про це свідчить моніторинг ультраправого насильства, який опублікував "Інститут Республіка" за сприяння Rosa Luxemburg Stiftung в Україні. Відповідно до нього, лише з жовтня 2018 року зафіксовано майже 100 випадків насильницьких чи конфронтаційних дій, у 24 з яких приймали участь Нацкорпус чи Нацдружини.

Наразі у зв'язку з трагедією у відставку подав начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Дмитро Ценов. Він попросив направлення в "гарячу точку". Також відсторонено керівників Переяслав-Хмельницького відділу поліції.

За даними правоохоронців, 31 травня двоє поліцейських відпочивали та вживали алкоголь на подвір’ї приватного сектору у Переяславі-Хмельницькому. Під час відпочинку чоловіки домовилися постріляти по металевих банках із вогнепальної зброї. Пізніше виявилося, що куля влучила у хлопчика, що був у сусідньому дворі.

Останні новини: головні події дня читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости