На Запорізькій АЕС запустили четвертий енергоблок

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. На Запорізькій АЕС запустили четвертий енергоблок
12:58, 20.10.18
прес-служба Запорізької АЕС

20 жовтня 2018 року о 01 годинi 44 хвилин, після закінчення масштабного середнього ремонту четвертий енергоблок Запорізької АЕС підключено до енергомережі. Ведеться набір потужності.

Про повідомляє Соцпортал, посилаючись на прес-службу Запорізької АЕС.

Четвертий енергоблок Запорізької АЕС підключено до енергомережі на підставі ліцензії з продовження терміну експлуатації, виданої Держатомрегулювання України від 16 жовтня 2018 року.

11 жовтня 2018 Колегія Держатомрегулювання одноголосно підтримала пропозицію схвалити висновок державної експертизи з ядерної та радіаційної безпеки Звіту з періодичної переоцінки безпеки енергоблоку №4 ЗАЕС і встановити дату наступної періодичної переоцінки безпеки цього енергоблоку - 4 квітня 2028 року.

«Запорізькою АЕС виконано повний комплекс робіт з оцінки технічного стану обладнання, підвищення і переоцінки безпеки, заміни обладнання, що відпрацювало свій ресурс. Проведені на енергоблоці роботи повністю відповідають міжнародним стандартам МАГАТЕ, законодавству України в сфері ядерного регулювання, а також загальносвітовому досвіду експлуатації ядерних установок у понадпроектний термін», - зазначив генеральний директор Запорізької АЕС Олександр Остаповець.

Завдяки злагодженій роботі всього персоналу станції після виконання узгоджених заходів з продовження терміну експлуатації і підвищення рівня безпеки, четвертий енергоблок готовий і далі безпечно виробляти ще не один десяток мільярдів кіловат-годин електроенергії для держави в понадпроектний термін.

В даний час на Запорізькій АЕС в роботі знаходяться 4 енергоблоки. Енергоблоки №1 і №3 знаходяться в планових ремонтах. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків немає.

В останні роки Запорізька АЕС виробляє близько 50% всієї електроенергії, виробленої атомними електростанціями України, і більше 22% від загального виробітку електроенергії в країні.

Радіаційний фон на проммайданчику і в санітарно-захисній зоні (територія навколо АЕС радіусом 2,5 км) - 8-12 мікрорентген на годину, що відповідає природному радіаційному фону в місці розташування Запорізької АЕС.

Нагадаємо, МВФ дотиснув Гройсмана – Кабмін знову підняв ціни на газ для населення.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости