В Іспанії знищена російська мафія: винесено вироки у справі

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. В Іспанії знищена російська мафія: винесено вироки у справі
08:45, 31.05.19
Корреспондент

У Іспанії правоохоронці виявили та знищили розголужену систему російської мафії з 14 осіб. Тепер їм винесені вироки в суді. Справа йшла про наркотики, відмивання коштів та ухиляння від податків.

Іспанський суд після багаторічного розгляду виніс вироки 14 вихідцям з колишнього СРСР, звинуваченим у відмиванні в Іспанії грошей і членстві в злочинній організації.

Національна судова палата Іспанії (НСПІ) винесла у четвер, 30 травня, вироки представникам так званої "російської мафії" - 14 громадянам Росії, Грузії та Іспанії. Йдеться про кінцеву фазу гучної свого часу справи під кодовою назвою "Оса", розпочатої ще у 2005 році. Однак, як заявив DW представник НСПІ, сама справа поки не вважається повністю завершеною, оскільки головний обвинувачений - Таріел Оніані, на прізвисько "Таро", до сих пір не відповів перед судом за діяння, вчинені в Іспанії.

Болючий укус "Оси"

Все почалося з арештів в червні 2005 року в Іспанії вихідців з колишнього СРСР і їхніх іспанських спільників. В один день було заарештовано 28 осіб. Їх звинувачували у "відмиванні капіталів у складі злочинної організації". В операції "Оса", як писала іспанська преса, було задіяно 400 поліцейських. Вони наклали арешт на 800 банківських рахунків затриманих, на їхні численні будинки і на 42 автомобілі.

Про кримінальні новини з усього світу читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости