Парубій: в Україні розгортається політична криза, пов’язана з діями президента

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Парубій: в Україні розгортається політична криза, пов’язана з діями президента
13:40, 31.05.19
радіосвобода

В Україні розпочинається криза політичної системи, вважає Андрій Парубій. Це повязано з діями АП та самого Президента України з-за некомпетентності.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що в Україні «відбувається криза, пов’язана з діями президента» Володимира Зеленського і його команди. Він сказав про це у сесійній залі парламенту 31 травня.

Він також прокоментував:

На жаль, відбувається криза, яка пов’язана з діями президента. Більше того, ми вчора почули, як знову представники президента, члени його команди говорять про те, що потрібно скасувати закон про мову, скасувати квоти, скасувати декомунізацію, і, на жаль, це стає для них звичайною політикою. Тому я хочу сказати – і від імені Верховної Ради, і уряду: український народ цього вам не дозволить, земля під вами буде горіти... Ми не дозволимо ні відмінити закон про мову, ні відмінити квоти, ні відмінити декомунізацію.

Напередодні співвласник студії «Квартал 95» Борис Шефір заявив:

Я очікую перегляду квот. 90% – це багато. Закон про мову потрібно скасувати й ухвалити нормальний закон. Це перший крок для скасування війни.

30 травня Адміністрація президента України оприлюднила стенограму зустрічі президента Володимира Зеленського із керівництвом Верховної Ради та головами парламентських фракцій, яка відбулася 21 травня.

Оприлюднити документ вимагав, зокрема, спікер Андрій Парубій після того, як депутати на позачерговому засіданні парламенту не підтримали законопроект Зеленського про зміну виборчого законодавства з іншим форматом виборів, а представник президента в Раді звинуватив депутатів у порушенні домовленостей. За словами Руслана Стефанчука, президент і лідери фракцій досягли компромісу, але потім депутати не дотрималися його.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости