Верховна Рада ще має шанс забезпечити зниження тарифів

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Верховна Рада ще має шанс забезпечити зниження тарифів
14:39, 29.05.19
Соцпортал

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що парламент має за останні два місяці роботи забезпечити зниження тарифів, як вимагають українці.

За її словами, не лише у президента, але й у Верховної Ради є повноваження припинити необґрунтоване підвищення тарифів. Для цього Рада має ухвалити три закони: відновити передачу українського газу на потреби українців, встановити рентабельність не більше 30% при реалізації природного газу і зобов’язати НАК «Нафтогаз» купувати європейський газ напряму з Європи. Минулого тижня Юлія Тимошенко передала президенту Зеленському розроблений її командою пакет указів і законів для зниження тарифів для населення, адже вважає це одним з перших важливих кроків, який має зробити новий президент, щоб люди відчули зміни вже сьогодні.

- Нам треба ухвалити закон, за яким весь український газ – українцям. По-друге, треба встановити рентабельність не більше 30% при реалізації природного газу. А також ухвалити рішення, зокрема постановою, щоб НАК «Нафтогаз» не через посередників купував європейський газ, відмиваючи половину вартості газу на офшорні рахунки. «Нафтогаз» має купувати газ на ринку Європи. Без посередників, - заявила Тимошенко.

Вона зауважила, що повноваження парламенту новим президентом припинені абсолютно законно. Окрім того, Верховна Рада не виконувала контрольну функцію,більше того - «була невід’ємною складовою всеосяжної корупції в останні 5 років». Тимошенко обурилась і тим, що парламент не забезпечив дотримання законності, адже в країні, де прожитковий мінімум становить понад 4 тис. грн, 71% пенсіонерів отримують пенсію менше мінімального прожиткового мінімуму.

За словами Тимошенко, «Батьківщина» голосуватиме за відставку прем’єра Гройсмана. Неефективний уряд має негайно піти у відставку: за 5 років номінальний ВВП в доларовому обчисленні впав в 1,4 раза. Уряд відповідальний за тарифи, нікчемні зарплати та пенсії, за те, що більшість людей отримують доходи, менші за мінімальний прожитковий рівень. Водночас лідер «Батьківщини» зауважила, що в уряду не вийде подати заяву про відставку і зняти з себе відповідальність за все, що робили з країною за останні роки.

Лідер «Батьківщини» також заявила про неприпустимість оголошення дефолту, тобто повного банкрутства країни, Україною - для цього немає жодних передумов. Дефолт – це повна дестабілізація життя України, це економічний занепад на багато років. Окрім того, питання дефолту – це питання не президента України, а уряду та НБУ. Україна має збалансований бюджет, який передбачає кошти на погашення наших боргів та повернення відсотків за запозиченнями, додала вона.

- У жодному випадку, за жодних обставин не можна допустити, щоб в Україні настав дефолт. Це втрата довіри всіх інвесторів у світі до України на багато років. Ніхто не зможе спрогнозувати, який буде курс гривні. При дефолтах, як правило, стрімко падає курс національної валюти. А це вже повне зубожіння людей, тому що в доларах вони знову отримуватимуть в 2-3 рази менше, – пояснила політик.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости