Україна не готова: Світовий банк рекомендує перенести запуск ринку електроенергії

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Україна не готова: Світовий банк рекомендує перенести запуск ринку електроенергії
11:01, 28.05.19
Економічна правда

ДТЭК Ахметова наполягає на запровадженні енергоринку з 1 липня. Але спеціалісти Світового банку вважають, що його треба вводити з 1 жовтня, як пропонує уряд.

Світовий банк підтримує Закон України "Про ринок електричної енергії", спрямований на запровадження конкуренції на ринку електроенергії, однак рекомендує перенести запуск нового ринку на 1 жовтня.

Зазначається, що з моменту прийняття цього Закону СБ надавав фінансову та технічну допомогу ключовим суб'єктам ринку, серед іншого "Укренерго" та "Енергоринку", а також уряду та НКРЕКП для підготовки до відкриття ринку 1 липня.

У Світовому банку підкреслили:

За цей період було виконано значний обсяг робіт, включаючи розробку та прийняття десятків нормативних актів, необхідних для реалізації ринку. Передчасний запуск нового ринку електроенергії до набуття необхідних регуляторних та технічних засобів може поставити під загрозу належне функціонування ринку та збільшити ризики для всіх учасників ринку.Ми залишаємося відданими продовженню нашої підтримки всім суб'єктам ринку для завершення регуляторних та технічних заходів, необхідних для безпечного запуску нового ринку електроенергії якомога швидше

Однак, вважають у Світовому банку, досі існують важливі елементи нормативно-правової бази та необхідних ІТ-систем, які не готові до відкриття ринку 1 липня.

Крім того, з огляду на нинішні політичні обставини, включаючи майбутні парламентські вибори у липні 2019 року, будь-які труднощі в роботі ринку електроенергії протягом цього періоду можуть мати негативний вплив і використовуватись для дискредитації процесу реформ, вважають у СБ, що вигідно проросійським політикам в Україні.

Всі новини економіки України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости