Вибори в Європарламент: праві партії отримали 100 мандатів

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Вибори в Європарламент: праві партії отримали 100 мандатів
07:30, 27.05.19
Дзеркало тижня

Проблеми в Евросоюзі з-за біженців привели до суттєвого збільшеня в Европарламенті в ході виборів партій націоналістичного, правого толку після виборів. Вони отримали більше 100 мандатів.

Результати голосування було оголошено пізно увечері в неділю, 26 травня. ЄНП і соціалісти скоротили представництво в європейському парламенті. Громадяни держав Європейського Союзу обрали новий склад Європарламенті. За підсумками голосування, яке завершилося в неділю, 26 травня, "Європейська народна партія" і соціалісти, у яких була більшість в попередньому складі Європейського Парламенту, суттєво скоротили своє представництво. У той же час, посилилися ліберали і євроскептики.

У попередньому складі Європарламенту 217 "народників" і 187 соціалістів могли спільно приймати будь-які рішення, навіть якщо з ними не були згодні представники інших політичних сил. Тепер співвідношення сил істотно змінилося.

ЄНП втратила 39 мандатів і буде представлена 178 депутатами. Фракція соціалістів зменшилася зі 187 до 152 осіб, втративши 35 місць в парламенті.

У той же час, посилилися ліберали і центристи. 40 лібералів разом з представниками "Ренесансу" Еммануеля Макрона створять нову депутатську групу зі 108 осіб.

"Зелені" отримали на 16 мандатів більше: тепер їх не 51, а 67.

Противники європейської інтеграції отримали більше 100 депутатських мандатів. Група "Європа для свободи", до якої входять італійський "Рух 5 зірок" і британські прихильники Brexit, провела до Європарламенту 53 депутати, отримавши вісім додаткових місць. Група "Європа за нації", яку підтримує італійська "Ліга Півночі" й інші прихильники скасування санкцій проти Росії, отримала 55 місць в Європарламенті. Минулі вибори принесли їм лише 37 мандатів.

У представників інших партій у Європарламенті буде 31 місце, ще сім – у тих, хто не приєднався.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости