В Україні дозволили будувати хмарочоси

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. В Україні дозволили будувати хмарочоси
13:15, 26.05.19
Урядовий портал

В Україні змінили державно-будівельні норми та збільшили максимальну висотність будівель. Відтепер можна зводити будинки висотою до 150 метрів.

Про це повідомляє Урядовий портал, передає Соцпортал.

У нових ДБН «Висотні будинки і комплекси» встановлена нова максимальна висота, за якою можуть проектуватися висотні громадські будинки – 150 м. Зараз у чинних нормах максимальна висота, за якою дозволяється проектувати висотні житлові та громадські будинки, складає 100 м.

Про це розповів заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

- Ми розширюємо можливості для реалізації сучасних та цікавих рішень у висотному будівництві. Тому в нових ДБН «Висотні будинки і комплекси», по-перше, встановлюємо нову максимальну висоту, за якою можна будувати висотні громадські будинки. Це 150 м. А, по-друге, вводимо можливість проектувати, крім висотних будівель, сучасні висотні комплекси. Зараз сучасні технології дозволяють проектувати такі масштабні проекти безпечно та якісно. Тому ми вирішили унормувати це у нових ДБН, – сказав він.

При цьому, у нових ДБН вводиться низка сучасних вимог для підвищення безпеки цих будівель, зокрема:

- встановлюються вимоги щодо жорсткості сталевих та сталезалізобетонних конструкцій для проектування каркасів висотних будівель. Це дозволить збільшити несучу спроможність таких висотних будівель як мінімум на 20%;

- встановлюються вимоги до мінімальної товщини перекриття будівель, що дозволить будувати їх на територіях з сейсмічністю до 7 балів, тобто, на всій території України;

- вводиться обов’язкове проведення аеродинамічного обдуву моделі нового висотного будинку та навколишніх будівель і споруд. Це дозволить контролювати та за необхідності зменшувати пориви вітру у висотній забудові ще на етапі проектування.

Всі новини економіки України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости