В Україні впроваджують нову схему ліквідації банків

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. В Україні впроваджують нову схему ліквідації банків
18:14, 25.05.19
прес-служба ФГВФО

В Україні вирішили запровадити систему закриття збанкрутілих банків не через ліквідаторів, а напряму – Фондом гарантування вкладів.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО, передає Соцпортал.

Фонд гарантування вкладів, впроваджуючи провідний світовий досвід з виведення неплатоспроможних банків з ринку, реалізовує пілотний проект з переходу до управління банками без ліквідаторів «Банк = Фонд».

- Ми маємо на меті удосконалити підходи до управління неплатоспроможними банками для максимального зниження можливих корупційних та операційних ризиків процедури їх ліквідації. Для цього ми вивчаємо та впроваджуємо передовий світовий досвід у цій сфері. Зокрема, у світовій практиці, безпосереднє управління банками в ліквідації здійснює такий флагман ліквідаційної процедури як FDIC (Федеральна корпорація страхування депозитів (США), - відзначила заступник директора-розпорядника Фонду Світлана Рекрут.

Метою проекту «Банк = Фонд» є скорочення витрат, пов’язаних з процедурою ліквідації банку, значне зниження впливу людського фактору на цей процес.

А також сприяння максимальній інтеграції Фонду безпосередньо в операційні процеси банку задля оптимізації та уніфікації процедур виведення його з ринку.

Всі новини економіки України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости