Яким буде цьогорічний День Києва

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. Яким буде цьогорічний День Києва
10:16, 25.05.19
Соцпортал

В останні вихідні травня кияни традиційно відзначає день народження свого рідного міста. Цього року За нагоди 1537-ї річниці з моменту заснування Києва у столиці України заплановано чимало цікавих заходів.

Про це повідомляє Соцпортал.

Попри більш ніж тисячолітню історію Києва, відзначати його день народження почали відносно недавно. Вперше День Києва відсвяткували у 1982 році, коли відзначали 1500 річницю з моменту першої писемної згадки про столицю України.

Вже за два роки на Андрійвському узвозі почали організовувати мистецькі вернісажі.

І з 1987 року за пропозицією журналіста В’ячеслава Лащука День Києва почали традиційно відзначати в останню неділю травня.

Цьогорічний День Києва не обійдеться без цікавинок. Зокрема, сьогодні відбудеться традиційна вітрильна регата. А ввечері киян і гостей столиці розважатимуть учасники святкового концерту на Контрактовій площі серед яких буде і відомий український виконавець DZIDZIO.

А завтра, 26 травня, так само на Контрактовій площі у виконанні симфонічного оркестру і хору Національної оперети України у форматі open-air можна буде послухати хіти відомого французького композитора Дідьє Маруані та групи Space.

Всі київські новини в розділі #Київград на Соцпорталі.

Ще цікаво:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости