Біля Києва поховають останки добровольця: опізнали після 5-го аналізу ДНК

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. Біля Києва поховають останки добровольця: опізнали після 5-го аналізу ДНК
23:30, 24.05.19
Соцпортал

В Обухові під Києвом перезаховають останки добровольця Сергія Кононка. Його опізнали лише після 5-го аналізу ДНК

Про це повідомляє Соцпортал з посиланням на Хроніки Обухова.

- Солдат Кононко Сергій Олександрович , народився 18 серпня 1982 р., у місті Обухів, Київської області. Член УНА-УНСО. Перший керівник Обухівського осередку руху «Правий сектор». Солдат, 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар». Обставини загибелі: Був серед бійців які 26 серпня 2014 р. везли до лікарні пораненого Василя Пелиша на автомобілі УАЗ та потрапили під артобстріл на трасі в районі Новосвітлівка — Хрящувате під Луганськом. Поранений Василь був захоплений у полон, після звільнення розповів про цей бій, - йдеться у повідомленні.
- Перебував у списках зниклих безвісти, 23 грудня 2014 року терористи Російської федерації у мішках передали з Краснодону українській стороні, тіла 8 загиблих вояків, за їх твердженням, серед них були четверо айдарівців. 1 з них був закатований С. Кононко. Проводилося 5 незалежних експертиз ДНК за для упізнання. Тільки 5 експертиза встановила що це тіло Сергія Кононко, - зауважили у військкоматі.

Прощання з героєм попередньо відбудеться о 12.00, 01 червня 2019 року у м. Обухів (центральна площа міста, перед РЦКіД).

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости