ВООЗ: рекомендовано давати замість уколів хворим пігулки

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. ВООЗ: рекомендовано давати замість уколів хворим пігулки
08:50, 22.05.19
Дзеркало тижня

Зважаючи на рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я, в Україні пріоритетним буде застосування неін'єкційних форм лікарських засобів. Замість ін'єкцій будуть застосовувати пігулки.

ВООЗ вважає, що застосування уколів у переважному ряді випадків замість пігулок - невиправдане. МОЗ України збирається зробити пріоритетним застосування неін'єкційних форм лікарських засобів, тобто - таблеток замість уколів. Відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я, в Україні пріоритетним буде застосування неін'єкційних форм лікарських засобів.

Відповідний проект наказу Міністерства охорони здоров'я надало для громадського обговорення, передає Громадське.

Таким чином, у всіх випадках, коли таблетка чи укол мають рівнозначну дію, лікарі повинні призначати саме таблетовані форми.

У всьому світі понад 50% всіх лікарських засобів прописуються, відпускаються або продаються неналежним чином, свідчать дані Всесвітньої організації охорони здоров'я. Одним з таких прикладів є надмірне використання ін'єкцій, коли більш доречно приймати ліки перорально. Це свідчить про те, що міф, ніби уколи більш дієві, ніж таблетки, розповсюджений не лише в Україні. Насправді в більшості випадків не має значення, в якій формі діюча речовина потрапить в організм.

Раніше повідомлялося, що вакцини проти кору, паротиту (свинки) і краснухи, які закуповує держава, стали безкоштовними для дорослих будь-якого віку.

Більше про медичну реформу в Україні в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости