В Україні відзначають День вишиванки

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. В Україні відзначають День вишиванки
09:40, 16.05.19
Дзеркало тижня

Вишиванка, як надбання українського народу відзначає своє свято. Це свято проходить кожен третій четвер травня.

У четвер, 16 травня, українці відзначають День вишиванки, який покликаний зберегти традиції носіння національного одягу. В цей день українців закликають змінити повсякденний одяг на вишиванку або доповнити його традиційною вишивкою. Свято відзначають щорічно в кожен третій четвер травня. Зародилася традиція його святкування відносно недавно, у 2006 році.

Ідея свята належить одній із студенток Чернівецького національного університету Лесі Воронюк. Її надихнув одногрупник, який завжди ходив на пари у вишиванках. Тоді Воронюк запропонувала одногрупникам і студентам вибрати день і прийти усім у вишиванках. Спочатку ініціативу підтримали кілька десятків студентів і викладачів, але пізніше свято розрісся до всеукраїнських масштабів.

У 2011 році був встановлений рекорд з кількості людей у вишиванках в одному місці. На центральній площі Чернівців зібралося чотири тисячі людей у вишиванках.

У 2015 році з'явилася акція "Подаруй вишиванку захиснику", в якій взяли участь 38 країн світу. Вишиванки передавали бійцям, які беруть участь в бойових діях в Донбасі.

Всі новини економіки України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости