В Україні поступово дешевшає цибуля

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. В Україні поступово дешевшає цибуля
17:24, 15.05.19
Інфо-Шувар

За останні два тижні цибуля в Україні в середньому подешевшала на 8%. А загалом, з середини квітня ціна на цей овоч впала на 30%. Ключовою причиною подешевшання цибулі є збільшення імпортних поставок.

Про це повідомляє Інфо-Шувар, передає Соцпортал.

Збільшення імпорту потроху знімаєнапругу на ринку ріпчастої цибулі в Україні.Від початку травня, на гуртових ринках України цибуля подешевшалана 7-10%, втім, її вартість залишається рекордно високою за всю історію Незалежності України.

Ціни на цибулюповільно знижуються від початкутравня. Головним чином цьому сприяє збільшення імпорту «старої» цибулі з країн Центральної Азії.

Пропозиція ранньої цибулі також збільшується, але, в загальному обсязі пропозиції на гуртових ринках України, частка такої продукції не перевищує 10%. Сьогодні,«рання» цибуляна пропонується по 23 грн/кг (0,78 EUR/кг).

Для порівняння, «стара» імпортна цибуля займає більше 70%ринкового обсягу і ціни на неї сьогодні формуються в діапазоні 16-24 грн/кг (0,55-0,82 EUR/кг).

Пропозиція української цибулі залишається обмеженою, втім, її вартість вкладається в діапазон цін імпортної старої продукції- 22-23 грн/кг (0,75-0,78 EUR/кг).

Згідно останніх даних Держстату, з середини весни,Україна вимушена була знову збільшувати імпорт цибулі, за квітень у країну було ввезено більше 15 тис. тонн продукції.

Зазначається, що в березніобсяги імпортуцибулі впали більш, ніж2 рази до 11,8 тис. тонн, зниження зацікавленості в імпорті було обумовлено просіданням ціни на внутрішньому ринку до 12-16 грн/кг (0,41-0,55 EUR/кг).

Втім, вже в першій половині квітня, ціни різко пішли вгору і в серединівесни вони досягнули безпрецедетно високих показників 24-28 грн/кг (0,82-0,85 EUR/кг).

Гострий дефіцит спровокував чергову хвилю імпорту і, відповідно, чергове зниження ціни.

Від середини квітня і до середини травня, цибуля в Україні подешевшала на 30%.

Всі новини економіки України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости