"Укртранснафта -"Транснєфть": росіяни компенсують збитки

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. "Укртранснафта -"Транснєфть": росіяни компенсують збитки
11:04, 15.05.19

"Укртранснафта" і російська "Транснєфть" домовились узгодити виплату збитків через забруднену нафту в нафтопроводі "дружба". Росіяни компенсують збитки.

Сторони узгоджують договір про компенсацію витрат за проведення нестандартних робіт із витіснення некондиційної нафти з нафтопроводу "Дружба":

Оскільки врегулювання цього питання не передбачене чинною угодою про надання послуг з транзиту російської нафти, ... сторони погоджують додатковий договір до чинної угоди, згідно з яким буде відбуватися розрахунок, визначатися терміни і умови компенсації додаткових витрат АТ "Укртранснафта. Повне прокачування некондиційної нафти Urals з території України до Угорщини і Словаччини може зайняти від чотирьох до шести місяців. Цей термін залежить від концентрації хлорорганічних сполук в залишках сировини.

В "Укртранснафті" також нагадали, що 11 травня за рахунок звільнення однієї нитки "Дружби" був відновлений транзит до Європи.

Нафта з підвищеним вмістом хлорорганіки буде перекачуватися на європейські НПЗ партіями відповідно до узгодженого всіма зацікавленими сторонами графіком.

Всі новини економіки України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости