Подружжя з РФ попросило політичного притулку в Україні (відео)

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Подружжя з РФ попросило політичного притулку в Україні (відео)
17:42, 14.05.19
Держприкордонслужба

На Сумщині прикордонники затримали чоловіка та жінку, які повідомили, що є громадянами РФ, втекли звідти через переслідування і хочуть попросити політичного притулку в Україні.

Про це повідомляє Держприкордонслужба, передає Соцпортал.

Прикордонний наряд Сумського загону під час патрулювання державного кордону зупинив їх щойно вони перетнули кордон.

Затримані відразу повідомили, що вони є подружжям і що, оминувши російські пункти пропуску, втікають з Росії через їх переслідування в РФ з метою отримання політичного притулку в Україні.

В ході бесіди чоловік розповів, що понад десять років займався прибутковим бізнесом, а саме - продажем автомобілів, через що піддавався постійному тиску та примусу сплачувати данину від начальника одного з РУВД міста Москви. У 2010 році він був змушений закрити свій бізнес через постійні погрози та створення штучних перепон від представників влади.

Також росіянин розповів, що згодом він створив свою інтернет-сторінку на якій, здебільшого, висловлював незадоволення діючою владою РФ, негативно висловлювався щодо анексії Криму і дій РФ на міжнародній арені та рекламував інших російських опозиційних блогерів. Через його відкрите невдоволення діями Росії, яку вона проводить на території України, ухвалення в РФ законів про фейки, заборону критики влади і коментування трагедії Боїнгу MH-15, з 2014 року на адресу опитуваного та членів його сім’ї почали надходити погрози з вимогою видалити опубліковані матеріали.

У зв’язку з цим, вони прийняли рішення разом з дружиною, в незаконний спосіб потрапити на територію України і попросити політичного притулку. З їх слів, таке рішення ними було прийнято через дотримання і забезпечення в Україні фундаментальних прав та свобод людини.

Тривають подальші перевірочні заходи.

Про надзвичайні події та ДТП читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости