Зеркаль: пройшло перше засідання Міжнародного трибуналу по військовополоненим

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Зеркаль: пройшло перше засідання Міжнародного трибуналу по військовополоненим
09:26, 10.05.19
радіосвобода

Представник України виступила в Міжнародному требуналі щодо військовополонених моряків. Українська сторона наголошує, що Росія скоїла військовий злочин, порушуючи міжнародні закони.

Слухання Міжнародного трибуналу з морського права 10 травня, де слухатимуть справу про захоплення Росією українських моряків, триватимуть три години.

Заступниця міністра закордонних справ, голова делегації України в Міжнародному трибуналі Олена Зеркаль додає, що підготовка до слухань займає набагато більше часу, ніж власне судове засідання.

Зеркаль наголошує:

У міжнародному публічному праві, можливо, як ніде інде, важливою є майстерність аргументів, виваженість і логічність позицій. Кожен документ, кожен виступ і кожне слово, артикль, кома, виноска – буквально все важить і може стати вирішальним. І не має значення, чи мова йде про виступ, письмовий документ, чи про один із сотень додатків до документів .

Водночас дипломатка зазначає: Росія протидіє спробам Києва довести, що моряків захопили й утримують незаконно.

Росія чіпляється буквально до кожного слова і до кожної зробленої заяви, перекручуючи їх зміст. У процесуальних документах ви можете побачити, як Росія вправляється у майстерності назвати біле чорним, потім знову білим, заперечуючи свою згоду з тим, що біле є білим.

За словами Зеркаль, на засіданні 10 травня на підтримку України виступатимуть представники юридичної компанії Covington & Burling Марні Чік і Джонатан Гімблет, генеральний секретар Гаазької академії міжнародного права професор Жан-Мюрік Тювенін, арбітр у трибуналах з морського права професор Альфред Соонс, а в червні до слухань приєднається Стерлінгський професор міжнародного права Єльського університету Гарольд Коу.

Останні новини: головні події дня читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

  • Правозахисники: українські військовополонені моряки в РФ визнані політв'язнями.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости