Йдуть перемовини про забруднену нафту в трубопроводі «Дружба»

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Йдуть перемовини про забруднену нафту в трубопроводі «Дружба»
13:23, 10.05.19
Громадське

В українській частині трубопроводу «Дружба» залишається забруднена нафта РФ. Україна веде з постачальником перемовини щодо очищення труб.

Україна веде з Росією перемовини щодо очищення від забрудненої нафти своєї трубопроводної системи. Для того, аби відновити її транзит до ЄС.

Андрій Пасішник, заступник генерального директора Укртранснафти сказав:

Для відновлення транзиту до ЄС необхідно звільнити хоча б одну гілку «Дружби» від некондиційної (забрудненої) нафти. Зараз місце зберігання цієї нафти є предметом переговорів з Росією, черговий раунд яких відбудеться 14 травня.

Напередодні повідомлялось, що біля портів ЄС стоять щонайменше десяток танкерів з забрудненою російською нафтою, яку ніхто не хоче приймати. У Міненерго РФ заявляли, що планують остаточно відновити постачання незабрудненої нафти до кінця травня.

Раніше у слідчому комітеті РФ повідомили, що причиною забруднення російської нафти стало те, що постачальники хотіли приховати розкрадання на суму $15 тисяч.

Внаслідок забруднення у Росії було приведено у непридатний для експлуатації стан 8 резервуарів з нафтою. Всього в трубі п'ять мільйонів тон забрудненої нафти, непридатної для експлуатації. Збитки від постачання забрудненої нафти лише у Білорусі оцінили у сто мільйонів доларів.

Всі новини економіки України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости