Вчені ставили експерименти на страусах

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Вчені ставили експерименти на страусах
18:58, 08.05.19
Аспекты

Намагаючись дізнатися, чи могли певні види динозаврів, що мали крила, літати, група вчених провела низку експериментів до яких були залучені страуси.

Про це повідомляють Аспекты, передає СОцпортал.

Група китайських вчених створила роботизовану модель динозавра каудиптерикса, щоб вивчити можливість його ширяння. В експериментах також використовували страуса з надрукованими крилами, зазначає журнал PLOS Computational Biology.

Відзначається, що, незважаючи на наявність крил, динозавр каудіптерікс не міг літати через велику вагу. Однак дослідники припустили, що тварини могли здійснювати довгі стрибки.

Для своїх експериментів вони створили робота, який за розміром і будовою максимально схожий на динозавра. Поставивши конструкцію на бігову доріжку, вчені прийшли до висновку, що робота ніг і крил цих істот була взаємопов’язана.

Далі своє дослідження вони продовжили на страусі, прикріпивши йому на спину два пластикових крила з датчиками.

Спостерігаючи за бігом птиці, вони фіксували рухи штучних крил і з’ясували, що вони починали рухатися, здійснюючи «протовзмахи».

Тим самим була підтверджена версія про те, що у більшості динозаврів крила в той час були недорозвинені і не брали участь у польоті. Однак вони ставали більшими і сильнішими в процесі еволюції.

Про наукові відкриття читайте в в розділі #Х-Files на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости