Кримінал: в Одесі знову обливають активістів нечистотами

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Кримінал: в Одесі знову обливають активістів нечистотами
12:25, 07.05.19
радіосвобода

Активістку Світлану Підпалу облили нечистотами в Одесі. Вона відстоює міський сад від знищення із-зі неякісної праці комунальників.

В Одесі в Літньому театрі активістку Світлану Підпалу облили нечистотами, коли вона чекала інспектора комунального підприємства «Зелентрест», який мав зафіксувати неякісну пересадку дерев. Про це Радіо Свобода розповіла сама Підпала, член екологічної організації «Зелений лист».

Раніше, 19 квітня в Літньому театрі так само облили нечистотами народного депутата Мустафу Найєма.

За словами іншого активіста «Зеленого листу» Владислава Балинського, 6 травня ввечері будівельні робітники неякісно пересадили дерева, які волонтери висаджували в Літньому театрі протягом останніх півтора року. За словами еколога, дерева скоріш за все загинуть.

Вони імітують пересадку. Коли ми ці дерева висаджували, то спеціально привозили ґрунт – сажали саджанці із закритою кореневою системою, їм потрібна глибина десь 50-60 сантиметрів. Їх зараз пересадили або поблизу туалету, або фактично на бетонні плити – там глибина максимум 30 сантиметрів», – сказав він Радіо Свобода. З приводу «імітації пересадки» активісти вже написали заяву в поліцію.

Спочатку Світлана Підпала пішла до «Зелентресту», який має слідкувати за станом зелених насаджень в Одесі, каже Балинський, а потім пішла до Літнього театру чекати на інспектора, щоб зафіксувати те, що відбулося. У цей момент її й облили нечистотами, як вона сама каже, хтось з робітників або «тітушок», що постійно присутні в Літньому театрі після початку будівельних робіт.

Про кримінальні новини з усього світу читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости