НБУ: ВВП України знизився до 2,4%

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. НБУ: ВВП України знизився до 2,4%
11:40, 06.05.19
Дзеркало тижня

Зростання ВВП в 1-му кварталі, порівняно з тим же періодом 2018 року сповільнилося до 2,4%. Це відбулось за рахунок зниження внутрішнього попиту споживання, вважають фахівці.

Основним чинником зростання залишається внутрішній попит, що обумовлено зростанням зарплат і пенсій.

У НБУ вважають, що уповільнення зростання ВВП обумовлено очікуваним зменшенням позитивного вкладу сільського господарства внаслідок вичерпання впливу ефекту рекордного врожаю зернових і олійних культур в 2018 році.

Крім того, ослабли показники промисловості: як в енергетичному секторі (за теплої погоди в цьому році порівняно з попереднім), так і в окремих видах переробної промисловості, додали в Нацбанку.

"Незважаючи на певне уповільнення, основним чинником економічного зростання залишився внутрішній попит (насамперед, споживання домогосподарств та інвестиційна діяльність підприємств)", - йдеться в документі.

Про подальше стійке нарощування споживчого попиту свідчило прискорення зростання роздрібного товарообігу та пасажиропотоку, які підтримувалися стійким зростанням реальних заробітних плат і пенсійних виплат, пояснили в НБУ.

Всі новини економіки України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости