Війна на Донбасі продовжується: загинув український воїн

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. Війна на Донбасі продовжується: загинув український воїн
09:04, 01.05.19
Дзеркало тижня

Війна з РФ продовжується. Російські війська та колаборанти обстріляли ВСУ - загинув український військовий.

Протягом минулої доби бойовики підтримуваних Росією незаконних формувань "ЛНР" та "ДНР" 13 разів порушили "великоднє" перемир'я, повідомив прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook. У результаті обстрілів загинув один український військовослужбовець, ще один отримав поранення.

"30 квітня збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню, з них двічі – із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120 і 82 мм мінометів. Ворог також обстрілював наших захисників з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики 11 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил: з 82 мм мінометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу населеного пункту Павлопіль; з протитанкових ракетних комплексів та стрілецької зброї – поблизу села Талаківка; з гранатометів різних систем – біля населеного пункту Піски; чотири рази з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населеного пункту Лебединське; зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – в районі населеного пункту Опитне; з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – біля населеного пункту Широкине; двічі з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля міста Мар'їнка.

Окрім того, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики двічі обстріляли позиції українських військовослужбовців: з 120 мм мінометів – в районі населеного пункту Троїцьке; з великокаліберних кулеметів – біля населеного пункту Луганське.

"Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, один отримав поранення. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об'єднаних сил, 30 квітня, двох окупантів було знищено, ще трьох – поранено", - додали в прес-центрі.

У штабі ООС повідомили, що з початку поточної доби, 1 травня, бойовики двічі обстріляли позиції Об'єднаних сил в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід": з великокаліберних кулеметів – біля села Лебединське; зі стрілецької зброї – поблизу населеного пункту Гранітне.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На обстріли противника українські підрозділи дали адекватну відповідь, втрати бойовиків наразі уточнюють.

Про Донбасс. Новости читайте в разделе #Окупація на Соцпортале.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости