Астрономи озвучили нову теорію появи Місяця

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Астрономи озвучили нову теорію появи Місяця
18:58, 30.04.19
Діалоги

За допомогою комп’ютерних симуляцій, група японських астрономів дійшла висновку, що Місяць утворився з магми, яка колись покривала Землю.

Про це повідомляють Діалоги з посиланням на Nature Geoscience, передає Соцпортал.

Місяць міг сформуватися з магми, яка колись покривала поверхню Землі – таку теорію висунули вчені з Японського агентства морської науки і техніки.

Прийнято вважати, що кілька мільярдів років тому якась планета розміром з Марс (умовна назва Тея) врізалася в Землю. В космічний простір викинуло хмару уламків, що і призвело до появи нашого єдиного супутника.

Багато вчених вважають, що велика частина місячних порід – це залишки Теї. Але насправді склад Землі і Місяця дуже схожий, і можна зробити висновок, що інша планета практично не брала участі в його «народженні».

Японські вчені створили серію нових комп’ютерних симуляцій. Вони виходили з того, що Тея врізалася не в тверду поверхню, а в розплавлений магматичних океан.

Магма вихлюпнулася б в навколоземний простір набагато легше, ніж різні породи. Це пояснює, чому хмара, яка сформувала Місяць, на 70-80% складалася з земного матеріалу – це узгоджується з сучасними науковими даними.

За розрахунками вчених, в результаті катаклізму в космос викинуло близько половини магматичної речовини. Ядро Теї поступово занурилося в надра молодої Землі, а розплавлені океани згодом затверділи.

Теорія пояснює, зокрема, чому Місяць переважно складається з оксиду заліза – в рідкій породі цієї речовини мало бути більше, ніж у твердій.

Про високі технології і підкорення космосу читайте в розділі #Х-Files на Соцпорталі.

  • Читайте також:

NASA планує відправити людей на Місяць.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости