Україна продала Саудівській Аравії зброї майже на 60 мільйонів доларів

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Україна продала Саудівській Аравії зброї майже на 60 мільйонів доларів
17:28, 22.04.19
defence-ua.com

За перші два місяці цього року Україна продала до Саудівської Аравії протитанкових комплексів та ракет до них майже на 60 мільйонів гривень.

Про це повідомляє defence-ua.com, передає Соцпортал.

Україна продовжує постачання сучасних вітчизняних протитанкових комплексів до Саудівської Аравії. Так, в цьому році арабська країна вже отримала 140 нових українських ПТРК («Скіф» та «Корсар» та 840 керованих ракет до них.

Згідно з даними ресурсу ImportGenius, який відстежує експортно-імпортні операції, дочірнє підприємство ДК «Укрспецекспорт» державне підприємство «Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма «Прогрес» (ДП СЗТФ «ПРОГРЕС»), за перші два місяці цього року здійснила відправки до Міністерства внутрішніх справ Королівства Саудівська Аравія, через миколаївський морський порт, чотирьох партій протитанкових керованих систем та ракет виробництва Київського державного конструкторського бюро «Луч», що входить до складу ДК «Укроборонпром».

Усього за січень-лютий 2019 року до Саудівської Аравії було поставлено 60 130-мм ПТРК «Скіф» (з тепловізійними камерами Eye Lr S виробництва турецької компанії Aselsan).

Також 80 легких переносних 107-мм ПТРК «Корсар», 400 осколково-фугасних ракет калібру 130 мм РК-2ОФ, 400 осколково-фугасних ракет калібру 107 мм РК-3ОФ та по 20 учбових ракет до двох моделей ПТРК. Загальна сума постачання склала близько 57,85 млн доларів.

Всі новини економіки України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости