​Чим корисна муніципальна картка «Картка киянина»

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. ​Чим корисна муніципальна картка «Картка киянина»
13:35, 22.04.19
Прес-служба КМДА

​«Муніципальна картка «Картка киянина»: як отримати знижку на хліб та оплатити проїзд у громадському транспорті

«Муніципальна «Картка киянина» має низку привілеїв для пільгових категорій.

Її можуть отримати ті, у кого є пільги на виплати з бюджету Києва, хто офіційно працевлаштований у столиці, переміщені особи, які стоять на обліку в Києві, учні шкіл та ВНЗ, а також їхні батьки та опікуни. Для отримання картки потрібно подати заявку до банку учасника проекту — АТ «ОЩАДБАНК» і надати пакет документів: паспорт, ідентифікаційний код, документи, що підтверджують право на отримання картки, документ про надання пільг (за наявності).

Серед приємних бонусів, які отримують власники картки киянина є програма «Соціальний хліб».

Завдяки картці ви можете отримати знижку в магазинах «Київхліб» на придбання одного з трьох видів соціального хліба: батон, пшеничний та український хліб. Розмір знижки залежить від пільги, а скористатися нею можна один раз на день. Деталі знижок можна дізнатися в одному зі 150 магазинів «Київхліб». Система знижок визначена Меморандумом про співпрацю між Київською міською державною адміністрацією та ПрАТ «Київхліб», який було підписано в грудні 2018 року. Згідно з Меморандумом власники картки киянина поділені на 5 категорій, кожна з цих яких має свій розмір знижки. Власники картки киянина, які не мають пільг, зможуть купувати соціальні сорти хліба зі знижкою 20 %. Ідентифікація пільговиків буде здійснюватися завдяки встановленим терміналам АТ «Ощадбанк» шляхом зчитування інформації з електронних карток покупців.

Також, «Картка киянина» — один із видів столичного е-квитка.

Якщо ви її ще не оформили, то оплатити проїзд можна купивши транспортну картку Kyiv Smart Card, або придбавши квиток із QR-кодом. Нагадуємо, 31 жовтня 2019 року — останній день користування жетонами в підземці. Надалі здійснювати оплату можна буде тільки завдяки електронним засобам (Закон України про електронний квиток та розпорядження КМДА щодо впровадження автоматичної системи оплати проїзду). В особистому кабінеті киянина можна зареєструвати свою транспортну картку Kyiv Smart Card і поповнювати її, заощаджуючи гроші на проїзді (при купівлі 50-ти поїздок, 1 поїздка коштуватиме 6,5 грн, а не 8 грн). У кабінеті можна відстежувати кількість поїздок які ви вже витратили, дивитися історію платежів, а також придбати одноразові квитки з QR-кодом за повною ціною.

А ще, завдяки сервісу «Особистий кабінет киянина» ви можете зареєструвати власного домашнього улюбленця в реєстрі домашніх тварин.

Внести чотирилапого друга в реєстр нескладно. З кабінету користувача вас перенаправляють на портал, де потрібно заповнити запропоновану форму реєстрації. На етапі реєстрація не обійтися без особистого візиту в муніципальну ветлікарню на вул. Електротехнічній, 5-а (всі контакти на сайті). Саме в клініці верифікують дані про тварину і видають спеціальний жетон із QR-кодом, який зберігає всю потрібну інформацію про власника. А далі вже можна користуватися перевагами реєстру.

Реєстр домашніх тварин має кілька переваг. Якщо ваш домашній улюбленець загубився, і його хтось знайшов, то з власником можна буде зв’язатися за лічені хвилини саме завдяки жетону з QR-кодом. Для цього необхідно відскануватикод на жетоні через смартфон, який автоматично здійснює перехід на сайт, де зазначені ім’я, телефон та e-mail господаря. Якщо людина знаходить котика або песика без жетона або з пошкодженим жетоном, він може скористатися функцією «Знайшов тварину» на сайті реєстру. А якщо власник втратив свого улюбленця, то в особистому кабінеті він повинен натиснути кнопку «Розшук». Інформація потрапить до реєстратора, який почне пошук у базі тварин і помістить повідомлення на комунікаційних платформах.

Завдяки особистому кабінету киянина також можна

записати дитину до дитячого садка стати в електронну чергу, перейти на сторінку «Громадського Бюджету» Києва, на сторінку електронних петицій Київради, оплатити комунальні послуги.

Всі київські новини в розділі #Київград на Соцпорталі.

Ще цікаво:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости