В Росії підрахували товарообіг української продукції, що потрапила під заборону

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. В Росії підрахували товарообіг української продукції, що потрапила під заборону
15:38, 19.04.19

Кремлівські радники підрахували кількість українських товарів, які попали в РФ під заборону. Виявилося, що це 30% українських товарів, які ввозяться з РФ.

Загальний товарообіг українських товарів, які потрапили під ембарго, оцінюється більш ніж в $ 4,31 млрд. Про це заявив Максим Орєшкін міністр економічного розвитку Росії.

За його словами, перелік заборонених українських товарів формувався з урахуванням можливостей їх заміщення російськими аналогами або продукцією з інших іноземних держав.

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) назвали санкції очікуваними. Найближчим часом МЕРТ спільно з іншими міністерствами і відомствами проведуть оцінку введених Росією заходів, а також обговорять мінімізацію можливих негативних наслідків для економіки.

У МЕРТ відзначили, що експорт товарів з України в Росію в 2018 році зменшився на 7,22% або на $ 282,34 млн і склав $ 3,71 млрд. Частка Росії в загальному обсязі експорту товарів з України скоротилася до 7,72% в порівнянні з 9,12% в 2017 році.

Частка Росії в загальному обсязі імпортних надходжень в Україну також поступово зменшується (у 2017 році склала 14,5%, а в 2018 році 14,2%).

Все новости экономики Украины читайте в разделе #Банкова на Соцпортале.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости