Рік по тому нападників на табір ромів все ще не покарано - Amnesty International

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. Рік по тому нападників на табір ромів все ще не покарано - Amnesty International
22:45, 18.04.19

Після нападу на табір ромів на Лисій горі, який стався рік тому 21 квітня, досі не з’ясовано особи всіх нападників і не притягнуто їх до відповідальності.

Про це йдеться в заяві правозахисної організації Amnesty International.

Правозахисники зауважили, що після нападу на табір учасники цієї події відкрито розповіли про свої дії і писали про них в інтернеті. Один із нападників публічно взяв на себе відповідальність за дії на своїй сторінці в Facebook. Він був заарештований у липні 2018 року, але пізніше звільнений у жовтні 2018 року за рішенням суду, у якому були виявлені процесуальні порушення з боку поліції. З тих пір звинувачення оскаржило це рішення, але відповідні судові слухання відкладали шість разів.

«Ми чули засуджувальні заяви від вищих посадових осіб, і вони обіцяли гарантувати справедливість жертвам, але де ми перебуваємо рік по тому? Те, що робили українські органи влади протягом останніх 12 місяців, далеке від ефективного розслідування, і вони мало що зробили, щоб допомогти жертвам цього нахабного злочину на ґрунті ненависті», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 21 квітня члени націоналістичної організації «С14» розібрали і спалили табір ромів на Лисій горі в Києві. Координатор «С14» Сергій Мазур заявив, що роми покинули Лису гору «після переконливих законних аргументів».

25 квітня поліція розпочала два кримінальні провадження після публікації відео розгону ромів на Лисій горі. Провадження розпочали за двома статтями Кримінального кодексу: «порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії» та «хуліганство».

10 липня стало відомо, що правоохоронці прийшли з обшуками до координатора «С14». Поліція Києва оголосила підозру Сергію Мазуру за фактом погрому табору ромів на Лисій горі в Голосіївському районі Києва.

Оперативні новини столиці читайте в розділі #Київград на Соцпорталі.

Як повідомлялося:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости