«Український Давос»: в червні вдруге відбудеться Міжнародний форум Ukrainian ID

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. «Український Давос»: в червні вдруге відбудеться Міжнародний форум Ukrainian ID
15:18, 17.04.19
Соцпортал

У Каневі 7-8 червня вдруге відбудеться Міжнародний економіко-гуманітарний форум Ukrainian ID, який вже встигли назвати «українським Давосом», проводячи аналогію зі Всесвітнім економічним форумом, який збирає інфлуенсерів з усього світу.

На країну чекає «Революція цінностей».

Головною темою заходу в цьому році стане «Революція цінностей». Серед спікерів - лідери думок України та світу, експерти в галузі економіки, енергетики, екології, в питаннях суспільства, політики, комунікацій, повноважні дипломати, інвестори, гуманітарії. За результатами Ukrainian ID буде створена «Конституція цінностей» - звід ключових правил гуманітарної безпеки й суспільного життя України.

Президент форуму Ukrainian ID Наталія Заболотна:
«Очевидно, що ані економіка, ані інфраструктура нашої країни сьогодні не відповідають темпам розвитку, яких вимагає XXI століття від великої держави в центрі Європи. Наприклад, маючи фантастичний річковий ресурс, ми допустили практично повне зникнення водного транспорту. Як це сталося і завдяки яким конкретним механізмом та законодавчим ініціативам ми можемо відродити річкову інфраструктуру?Є і соціальні питання, котрі потребують досить оперативних і чітких рішень. Чому децентралізація відбувається таким чином, що, фактично, позбавляє місцеві громади доступу до соціо-культурної інфраструктури? Чому, політики й можновладці безкарно порушують законодавчу норму щодо обов’язкової пропорції представництва жінок – не менше 35% – в органах законодавчої та виконавчої влади – за фактом поступається не те що європейським державоустроям, а навіть показникам радянських часів? Резонуюча для України тема гендерної рівності та недотримання виборчого Законодавства буде піднята в спеціальній платформі Demolishing the glass ceiling! /”Пробиваючи скляну стелю!Однією з ключових тем Форуму, стане нова безпекова стратегія, що базуватиметься на європейських принципах – Human Security – гуманітарній безпеці, де в пріоритеті екосистема життя суспільства та особистісний розвиток кожної людини. За участю вітчизняних стейкхолдерів і міжнародних експертів ми збираємося випрацювати конкретні практики, що повинні лягти в основу законів і стратегій української влади, на яку цього року чекає оновлення».

Головною метою Форуму є створення ефективної діалогової платформи, що об’єднує вітчизняних та світових лідерів думок задля генерування нових сенсів, забезпечення майбутнього країни на фундаменті стрімкого розвитку економіки та людського капіталу, а також - крізь призму децентралізації - створення та відпрацювання моделі економічного зростання регіональних центрів на прикладі успішних кейсів світу та України, зокрема Канева.

Під час Форуму українські та світові лідери випрацюють стратегічні напрямки в розвитку освіти, економіки, політики, технологій, культури, туризму, гуманітарної безпеки та гендерного права. Загалом дискусія відбуватиметься в рамках десяти тематичних панелей. У минулому році в обговоренні взяли участь понад 300 експертів, а цього року організатори планують зібрати близько 500.

Голова BRDO Олексій Гончарук:
«Наприкінці березня Кабінет Міністрів України прийняв рішення, що дозволить Україні в цьому році вирости в Doing Business. І це не тільки позиції в рейтингу, це реальні зміни в бізнес-кліматі. Наприклад, створити ТОВ можна буде онлайн і за декілька хвилин. І таких рішень чимало».

Серед питань, які будуть порушуватись під час дискусій, – нова безпекова стратегія країни: людина як найвища цінність, ефективна енергетична стратегія: «Консенсус 3хЕ: Енергетика, Економіка, Екологія», виклики та перспективи децентралізації, цінність, як ціль, інвестиції в українську інфраструктуру та пошуки шляхів, як оживити водні артерії, «вага» культурного капіталу, культурний туризм, як драйвер економіки. Також на Форумі в партнерстві з Інститутом Майбутнього України буде презентовано нову економічну стратегію з акцентом на гуманізацію економіки. А в панелі Community ID та платформі «Big Ideas for Small Cities» будуть розглянуті успішні кейси розвитку місцевих громад крізь призму процесу децентралізації.

Голова правління АБ «Укргазбанк» Кирило Шевченко:
«Зміна ставлення до довкілля має стати не лише «гуманітарним» пріоритетом у свідомості українців, а й новою парадигмою у всіх сферах нашого життя, одним із наріжних каменів бізнесу, науки чи культури. Все, що вже програє з точки зору своєї ефективності, економічності та, щонайважливіше, безпечності, потребує змін».

До флешмобу зі створення Конституції цінностей вже долучилися українські та світові інтелектуали: відомий український письменник Юрій Андрухович, бельгійський соціолог Паскаль Гілєн, знаменитий режисер Роман Балаян, директор Австрійського культурного форуму Д-р Ульф Хаусбрандт, професор Гарвардського університету, літературознавець Григорій Грабович, відомий урбаніст Д-р Норберт Нойхауз та філософ Вахтанг Кебуладзе, меценат і підприємець Євген Уткін, відомий художник Олександр Ройтбурд, політик та нардеп Олена Сотнік, знаний громадський діяч Віктор Андрусів, політолог Микола Давидюк та інші.

Експерт з транспортної інфраструктури Олександра Клітіна:
«Форум Ukrainian ID дасть можливість отримати підтримку одній з найважливішихреформ у сфері транспорту - з приводу внутрішніх водних шляхів. Я впевнена, що розвиток річкового транспорту не тільки сприятиме економічному росту, але й забезпечить більш ефективне та екологічне транспортування основних експортних товарів - зерна та металу. Ми маємо допомогти мінімізувати руйнування автошляхів та забруднення повітря вантажівками! Україна повинна використовувати потенціал річкового транспорту не на 10, а на всі 100%. До панелі з розвитку водних шляхів долучаться представники Парламенту, бізнесу, міжнародних фінансових організацій та донорів. Також від Міністерства інфраструктури виступить Заступник міністра з євроінтеграції Віктор Довгань».

В рамках Форуму відбудеться нагородження лауреатів Ukrainian ID Awards - щорічної міжнародної премії за вклад у розвиток суспільства і принципів гуманізму, рівності та суспільного блага. Першим лауреатом премії став український кінорежисер, незаконно ув’язнений в Росії, Олег Сенцов – за незламне прагнення свободи та громадянську гідність. Також під час Форуму відбудеться міжнародний мультидисциплінарний фестиваль «Sheva Fest», який поєднує сучасне мистецтво - музику, літературу, театр і кіно.

Філософ Вахтанг Кебуладзе:
«Якщо подивитись на політичний, соціальний, культурний, науковий, гуманітарний дискурс сьогодення, ми усюди помічаємо оце протиставлення цінностей і інтересів. Ми будуємо Україну на цінностях, чи ми будуємо Україну на інтересах певних верств населення?»

У цьому році до форуму в якості Спеціальних партнерів долучилися компанія Winner Group, Укргазбанк, бізнес-центр нової формації K/Most. Радіо-партнерами виступили Бізнес Радіо, Радіо Шансон та Power FM, генеральним медіапартнером - сайт Liga.net, а генеральним друкованим партнером - журнал Фокус.

Місце проведення заходу було обрано невипадково - Канів є географічним та духовним центром України, який нерозривно пов'язаний із символом країни, головним її національним брендом - Тарасом Шевченком.

Ukrainian ID також має благодійну мету. Реєстраційні внески Форуму та кошти з продажу квитків на фестиваль «Sheva Fest» будуть спрямовані на завершення будівництва Шевченкового культурного центру.

«Другий Форум Ukrainian ID у Каневі, в якому обговорюватимемо питання нової економічної та ефективної енергетичної стратегії, проблеми водної інфраструктури, успіхи та прогалини децентралізації, спільно з питаннями культури, туризму, освіти, гендерної рівності, ми назвали «Революція цінностей», - зауважує президент Форуму Наталія Заболотна. - До підмурків просякнута невіглаством, корупцією й несправедливістю державна машина потребує негайного перезавантаження. Мають бути демонтовані усі засоби свідомої люмпенізації суспільства. Воно має визначити нові орієнтири й отримати шанс на нове майбутнє. Політика в Україні померла, нас врятують лише цінності».

Останні новини: головні події дня читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости