Українські еко-стартапи, які підкорили Світ

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Українські еко-стартапи, які підкорили Світ
09:30, 15.04.19
Голос

Багато українських стартапів у сфері екології, чистих технологій та розумного споживання енергії отримали визнання в Світі. Найбільш відомі: система Flushwave; RECYCLE MA; Ecoisme.

Система Flushwave дає змогу вдруге повторно використовувати для зливу унітазу відпрацьовану воду з умивальників, ванн та душових. За словами засновника проекту Валерія Яроша, наразі триває тестування виробу, а також інсталяція систем в одному з ресторанів у Львові. Проект брав участь в конкурсі "Стартап прорив" в Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка» у 2018-му та в конкурсі чистих технологій ClimateLaunchPad 2017.

Карта пунктів утилізації відходів (RECYCLE MA) популяризує, як невід’ємну частину сучасного життя, сортування та вторинне перероблення відходів. На цій карті можна дізнатись, наприклад, де в Україні можна здати батарейки, картон, акумулятори, ПЕТ-пляшки, органічні відходи, склотару та інші типи відходів.

Пристрій Ecoisme під’єднується до електричного розподільного щита та мережі Wi-Fi, і вимірює споживання електроенергії в будинку. Всі дані про енерговитрати надходять до мобільного додатку і допомагають власнику контролювати споживання.

Компанія співпрацює з такими відомими брендами, як T-mobile, Virgin Media та Bosch. Ecoisme отримав широке визнання, чимало нагород (лауреат премії CES Best of Innovation Award та EDF Pulse) та інвестицій (Deutsche Telekom і Liberty Global).

Про останні досягнення в світі науки і техніки читайте в розділі #Х-Files на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости