Вчені: мамонти і неандертальці подібні по генам

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Вчені: мамонти і неандертальці подібні по генам
11:00, 10.04.19
Дзеркало тижня

Ізраїльські вчені стверджують, що мамонти та неандертальці мали однакові гени. Висновки базуються на аналізі 3-х наукових досліджень.

Мамонти з шерстю до метра і жиром товщиною в 10см з'явилися в Сибіру близько 300 тисяч років тому, а потім поширилися по Європі та Північній Америці.

Вони співіснували разом з неандертальцями на протязі сотні тисяч років. Примати їли мамонтів, але були генетично схожі на них. Щоб перевірити цю гіпотезу, дослідники проаналізували дані трьох тематичних досліджень, які були присвячені генетичним варіантам і алелей, пов'язаних з адаптацією до холоду.

Вчені зробили висновок, що ген терморегуляяції LEPRв них подібний. Гени MC1R і SLC7A11, які брали участь у пігментації шкіри і волосся - також. Про це вчені кажуть так:

Наші спостереження показують ймовірну схожість між численними молекулярними варіантами, які призвели до подібних адаптивним епігенетичним ознакам двох видів. Обидва з'явилися Євразії від африканського предка. Ці результати підтверджують припущення про конвергентну еволюцію

Вчені майже завершили роботу зі складання "генетичної карти" мамонта, і припускають, що через 30-50 років їм вдасться відродити тварину, що вимерла більше 10 тисяч років.

Про останні досягнення в світі науки і техніки читайте в розділі #Х-Files на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости