В Україні змінились суми виплат коштів за відрядження

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. В Україні змінились суми виплат коштів за відрядження
14:47, 05.04.19

Витрати підприємств та підприємців в 2019 році зросли після приняття нових сумм нарахування на відрядження. У цьому році неоподатковувана сума добових по України складає 417,3 грн. Державна фіскальна служба нагадує також, що мінімальна зарплата складає 4 173 грн.

Минулого року ця цифра дорівнювала 372,30 гривень, що пропорційно мінімальній заробітній платі в 2018 (3723 грн). Про зміни повідомили спеціалісти Державної фіскальної служби. При цьому сума збільшення розміру добових витрат на відрядження понад встановлені норми включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку та, відповідно, відображається в податковому розрахунку за формою № 1ДФ як додаткове благо.

Зазначимо, що до оподатковуваного ПДФО доходу платника податку — фізичної особи, яка перебуває у трудових відносинах із своїм роботодавцем або є членом керівних органів підприємств, установ, організацій, не включаються витрати на відрядження, не підтверджені документально, на харчування та фінансування інших власних потреб фізичної особи (добові витрати), понесені у зв’язку з таким відрядженням (добові) зазначають налоговики:

По Україні, але не більш як 0,1 розміру мінімальної зарплати, за кожен календарний день такого відрядження, для відряджень за кордон — не вище 80 євро за день (за офіційним обмінним курсом гривні до євро), встановленим НБУ ( пп. 170.9.1 ст. 170 ПКУ).

Зазначимо, що ст. 8 Закону "Про Держбюджет України на 2019 рік" мінімальна зарплата складає 4 173 грн.

Все новости экономики Украины читайте в разделе #Банкова на Соцпортале.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости