Що робити, аби у списку виборців до вас нікого "не підселили"

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Що робити, аби у списку виборців до вас нікого "не підселили"
13:36, 04.04.19
Соцпортал

Рух ЧЕСНО під час моніторингу виборчого процесу 31 березня неодноразово фіксував випадки, коли громадяни на дільницях не знаходили себе у списках виборців або ж виявляли, що за адресою їхньої реєстрації прописані сторонні особи.

Одна з таких історій трапилася з відомою івано-франківською блогеркою Олександрою Пустовіт.

З огляду на цю ситуацію Пустовіт дійшла висновку, що "одні й ті самі люди можуть бути у списках виборців на різних дільницях". Такі випадки Рух ЧЕСНО справді фіксував, а один з виборців навіть отримав на різних дільницях 2 бюлетені для голосування.

Аби уникнути таких випадків, юрист Руху ЧЕСНО Максим Хаврат рекомендує перевіряти наявність себе у списку виборців та відсутність за своєю адресою сторонніх осіб заздалегідь, до дня виборів.

- Я порадив би звертатися до місцевого відділу ведення Державного реєстру виборців [як приклад наводимо посилання на сторінку відділу ведення реєстру в Івано-Франківську, можливо, вона стане у пригоді Олександрі Пустовіт – прим. ЧЕСНО] та перевіряти себе у списках, бо дуже часто бувають випадки, коли після продажу житла попередні власники досі є в цих реєстрах, а нові ще не внесені. Тому напередодні виборів дуже важливо перевірити себе у списках, аби потім не було такої ситуації, – каже Хаврат.

Якщо ж громадянин не знаходить себе у списку вже в день голосування, панікувати не варто, адже, крім основного списку виборців, може бути ще й додатковий.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі. Ще цікаво:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости