Депутат-забудовник потрапив до халепи: звинуватили у корупції

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. Депутат-забудовник потрапив до халепи: звинуватили у корупції
23:15, 04.04.19
Соцпортал

Депутат-забудовник із Ірпеня Київської області, ім'я котрого не називають, потрапив до халепи: його офійціно звинуватили у корупції.

Про це повідомляють Новини Києва. Соцпортал з посиланням на прокуратуру Київської області.

- Указаний суб’єкт декларування, будучи депутатом Ірпінської міської ради Київської області та головою однієї з найбільших будівельних компаній регіону, отримав дохід від реалізації квартири, загальною вартістю більше 295 тисяч гривень та несвоєчасно подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, - йдеться у повідомленні.

З огляду на вказане, стосовно депутата складено протокол за порушення вимог фінансового контролю, тобто за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП.

  • Постановою Ірпінського міського суду Київської області останнього визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, однак він її оскаржив.
  • Водночас, Апеляційний суд Київської області, підтримав позицію прокуратури області та залишив без задоволення апеляційну скаргу депутата Ірпінської міської ради Київської області, а постанову міськсуду – без змін.

Зазначимо, що одним з основних завдань органів прокуратури, як спеціально уповноважених суб’єктів у сфері запобігання корупції, є забезпечення застосування законного покарання особам, винним у скоєнні корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень, а також усунення причин та умов, які сприяли вчиненню вказаних правопорушень.

Робота прокуратури Київської області на цьому напрямку триває.

Оперативні новини столиці читайте в розділі #Київград на Соцпорталі.

Як повідомлялося:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости